Nieuwsbrief Ynbusiness
September 2022
In deze nieuwsbrief schenken wij allereerst aandacht aan Prinsjesdag. Op dinsdag 20 september jl., zijn de plannen en Rijksbegroting voor de komende periode gepresenteerd. Wij nemen u mee in deze plannen die voor u als ondernemer relevant zijn. Op 5 & 6 oktober vinden er subsidiespreekuren plaats. Tijdens deze spreekuren neemt Themaspecialist Financiering, Arjen Schol, u mee in de wereld van innovatiesubsidies voor uw innovatieve plannen. In het kader van toekomstbestendigheid worden er dit najaar wederom diverse circulaire trajecten/projecten georganiseerd voor ondernemers binnen de toeristische sector zodat u direct aan de slag kunt gaan met circulair ondernemen. Als laatste geven wij u een update over de subsidies.
 
Op onze LinkedIn - en Facebookpagina vindt u actuele evenementen, nieuws uit de regio, interessante achtergrondartikelen en meer. Volgt u ons al?
Prinsjesdag
Update Prinsjesdag
Op dinsdag 20 september jl., was het weer zover: Prinsjesdag. De miljoenennota werd gepresenteerd en de volgende plannen zijn gepresenteerd. Wij zetten hier voor u op een rij welke plannen voor u o.a. relevant zijn:

- De vennootschapsbelasting stijgt (BV) in 2023 naar 19%;
- Het minimumloon gaat in 2023 met 10% omhoog;
- De zelfstandigenaftrek wordt verder afgebouwd naar € 900 in 2027;
- De verlaging accijnzen op benzine en diesel wordt verlengd tot 1 juli 2023;
- De inkomstenbelasting gaat omlaag.

Het kabinet zet daarnaast met name in op de koopkrachtverbetering van de Nederlandse burger. Rond november moet er een steunpakket liggen voor ondernemers heeft minister Adriaansens van Economische Zaken gezegd in Nieuwsuur.
Lees meer
Innovatie
Spreekuur Innovatiesubsidies
Heeft u behoefte aan kosteloos en onafhankelijk advies op maat met betrekking tot innovatiesubsidies? Kom dan naar het spreekuur op 5 & 6 oktober 2022. De spreekuren zijn bedoeld voor Friese MKBers, startups en scaleups die duurzame en innovatieve producten en diensten ontwikkelen.
Lees meer
Recreatie & Toerisme
Direct aan de slag met circulair ondernemen
Bent u ondernemer binnen de toeristische sector en wilt u direct en praktisch aan de slag en een kwaliteitsslag maken in uw bedrijf? Dan kunt u dit najaar meedoen aan 3 verschillende circulaire projecten: KoploperprojectGreen Key/Blauwe Vlag en CIRCO-Track. Waar u bij het Koploper project onder begeleiding gaat inventariseren, meten en verbeteren om duurzaam ondernemen in uw bedrijf te implementeren en een boost te geven, gaat u bij Green Key/Blauwe Vlag met begeleiders aan de slag om het keurmerk Green Key/Blauwe Vlag voor uw bedrijf te behalen. Met CIRCO-Track gaat u door middel van een concrete case binnen het bedrijf aan de slag met circulair ontwerpen en ondernemen. Ga voor meer informatie en aanmelden naar deze link.

Daarnaast zal de Food Waste Challenge op 3 oktober van start gaan, waar horeca ondernemers met behulp van een online programma ontdekken hoeveel ze kunnen besparen door minder voedsel te verspillen. Aanmelden voor de Food Waste Challenge doet u hier.
Update regelingen
Onze specialisten Arjen Schol en Jojanneke Gootzen hebben de nieuwste wijzigingen van de subsidies voor u op een rij gezet.
  • Uitstel belasting: Het wordt voor sommige ondernemers mogelijk om de aflossingstermijn van de coronaschuld te verlengen van 5 naar 7 jaar. Het gaat hierbij in de kern om gezonde ondernemingen met een schuld van meer dan € 10.000.
  • Valorisatie 2022: Voor innovatieve (Friese) mkb-ondernemers is er vanaf september 2022 25 - 45% subsidie met een bedrag van € 50.000 - € 600.000 beschikbaar voor het ontwikkelen van een nieuwe dienst, product of proces. Het subsidiepercentage is afhankelijk van in hoeverre er samengewerkt wordt met andere ondernemingen en/of de kennisinstellingen. Deadline eerste stap: indienen projectvoorstel voor meer dan € 25.000 subsidie (t/m 6 oktober). Voor meer informatie over innovatiesubsidies, kunt u zich aanmelden voor het innovatiesubsidie spreekuur.
  • MIT Kennisvoucher: Voor innovatieve (Friese) mkb-ondernemers in de topsectoren en die een antwoord zoeken op een kennisvraag over vernieuwing van producten of productieprocessen. Voorwaarde is dat een kennisinstelling deze vraag beantwoordt. Er zijn twee soorten subsidies beschikbaar: een voucher van 40% (met een maximum van € 22.500) en een van 70% (met een maximum van € 7.500). Aanvragen kan nog t/m 1 november.
Wilt u weten welke regelingen op uw situatie van toepassing zijn? Neem dan contact op met onze sectorspecialisten. Wilt u meer weten over de specifieke financieringsmogelijkheden en/of subsidies op het gebied van innovatie, groei en internationaliseren, neem dan contact op met onze Themaspecialist Financiering Arjen Schol
AANKOMENDE EVENTS
Data Inspiratiedag MKB Noord-Nederland
28 September

Gebruik maken van data, op een gestructureerde manier hierover nadenken en ideeën en inspiratie uitwisselen met andere ondernemers kan tijdens de Data Inspiratie bijeenkomst op 28 september.
Lees verder

Alle events >
Nationaal Export Event
12 Oktober

Wendbaarheid en flexibiliteit: de twee belangrijkste competenties die uw bedrijf door een wereldwijde crisis heen leiden.
Lees verder

Delen Delen
Delen Delen
Tweet Tweet
Stuur door Stuur door
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u contact heeft (gehad) met Ynbusiness
of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
 Indien u geen prijs stelt op deze nieuwsbrief, kunt u zich hier afmelden.


Ynbusiness versterkt de schakels in uw keten